În condițiile în care în Moinești se sistează furnizarea apei pe timpul nopții, iar în municipiul Bacău presiunea apei se situează sub parametri, CRAB invocând seceta, primarul Oneștiului, Nicolae Gnatiuc, a ținut să remarce că delegarea serviciul de apă către RAJA se dovedește deja a fi foarte inspirată.

“Dacă ar fi să facem un exerciţiu de memorie, îmi amintesc cum in anii trecuţi eram permanent cu grija apei de la robinete, pe timp de canicula ne rugăm să plouă pentru ca cei care administrau reţeaua de apă şi canalizare să ne mai furnizeze apă câteva ore pe zi, pentru ca, motivul principal al lipsei apei potabile pentru locuitorii orasului era…seceta si consumul mare de apa al celor care irigă gradinile.

Iată că au trecut două luni de când Primăria şi Consiliul Local Oneşti au delegat administrarea serviciului de apă şi canalizare unui operator puternic.

Dacă nu am fi reuşit să delegăm serviciul de apă şi canalizare către SC RAJA SA, probabil că astăzi ne-am fi aflat în situaţia Moineștiului care primeşte apa cu program (http://www.apabacau.ro/index.php/avarii) , sau a altor oraşe şi comune din Bacău aflate în aceeaşi situaţie. Tot de la Valea Uzului se alimentează şi operatorul nostru, doar că acesta are un plan de management şi de intervenţii bine pus la punct, iar planul de investiţii pe termen mediu prevede inclusiv identificarea şi darea în folosinţă a unei surse alternative de alimentare.

Este adevărat că şi SC RAJA SA ne transmite anunţuri de întrerupere a furnizării apei, dar acestea se fac doar pentru câteva ore, doar în anumite zone şi doar pentru remedierea conductelor învechite care cedează.

În aceste zile, când căldurile năucitoare ne chinuie pe toți, mă bucur că Oneștiul a găsit acea stare de normalitate, iar locuitorii săi beneficiază de apă furnizată în flux continuu”, a scris primarul Gnatiuc, pe facebook.