Cea mai elocventă dovadă că Oneștiul de astăzi este orașul generației a treia: spațiul în care a funcționat până acum câteva luni o agenție de pariuri (Stanleybet, pentru cunoscători), situat la intersecția de la Gheuri, a fost preluat de o casă de ajutor reciproc.

Dacă pariurile sportive sunt în special apanajul tinerilor, la ajutorul bănesc oferit cu generozitate de casele de ajutor reciproc (celebrele CAR-uri de odinioară) apelează exclusiv pensionarii. Mulți și săraci!

Atât de mulți și atât de săraci, încât, în preajma Paștelui, se mai lasă o dată amăgiți de ofertele îndestulătoare” ale caselor de ajutor reciproc care au împânzit orașul. Ultima, al cărei sediu tocmai ce se amenajează, este din Buhuși și se numește „Înfrățirea”.

Pensionari să fie, că persuasiune există destulă!

P.S: CAR-urile sunt o formă de creditare cunoscută de toată lumea, la care în principiu poate adera oricine, dar de regulă o fac doar pensionarii. Pentru a lua bani de la un CAR trebuie mai întâi de toate să devii membru al asociației respective și să plătești o cotizație. Creditul pe care îl poți solicita diferă de la un CAR la altul, și poate reprezenta dublul, triplul sau cvadruplul sumei economisită. Specialiștii în finanțe avertizează că CAR-urile de azi se pot transforma foarte ușor într-o schemă piramidală.