Un tânăr din Onești care, după cum singur mărturisește, a vrut să facă o faptă bună atunci când a decis să doneze sânge, în cadrul campaniei de azi, 4 aprilie, anunțată inclusiv de UNU PE TROTUȘ, a plecat de la spital un car de nervi și fără să-i fie recoltată o picătură de sânge.

Campania de donare de sânge a atras un număr mare de oneșteni, printre aceștia aflându-se și tânărul în cauză, având inițialele B.C.A. Tânărul aflase din presă despre această campanie și s-a gândit că ar fi binevenită și contribuția sa. Oneșteanul nu a mai apucat, însă, să doneze sânge, iar ca el și alți cetățeni care și-au pierdut răbdarea tot așteptând să le vină rândul, după cum mărturisește tânărul, într-un post pe facebook.

Iată ce a scris B.C.A. pe pagina sa de facebook:

“Astăzi am vrut să fac o faptă bună. Am citit în ziar că pe 04 aprilie Spitalul Onești invită oamenii să doneze sânge.

Rușine conducerii Spitalului Onești pentru cei 50 de oameni care stăteau la coadă să doneze sânge și nu-i băga nimeni în seamă. Care era cauza? NU MERGE SISTEMUL!!!… după o oră mi-am pierdut răbdarea și am plecat, la fel și alți oameni. Întreb: răspunde cineva pentru aceste fapte?

Vizavi de această situație, Gelu Panfil, președintele Consiliului de Administrație al Spitalului “Sf. Ierarh Dr. Luca”, ne-a declarat: “Responsabilitatea pentru recoltarea de sânge este a Centrului Județean de Transfuzii de sânge, spitalul din Onești punând la dispoziție doar spațiul de recoltare. Este bine că s-au prezentat peste 60 de persoane care, evident, trebuie să stea la rând pentru recoltare”.