Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o prognoză pentru intervalul 3-16 aprilie, în care creștinii prăznuiesc Floriile și sărbătoresc Învierea Domnului.

În Moldova și implicit în județul Bacău, în prima săptămână de prognoză, temperaturile vor înregistra o scădere față de cele consemnate la începutul lunii aprilie. Joi, 6 aprilie și vineri, 7 aprilie media regională se situează între 9 și 14 grade Celsius pe timpul zilei, în timp ce noaptea mercurul din termometre va coborâ până spre valoarea de 4 grade. Tot joi, 6 aprilie, sunt anunțate ploi frecvente în toată Moldova, moderate din punct de vedere cantitativ.

De Florii (duminică, 9 aprilie) vremea se va îmbunătăți și se va înregistra o ușoară creștere a valorilor temperaturii. În Moldova, maxima se va situa între 16 și 20 de grade Celsius, iar minima va avea valori cuprinse între 4 și 9 grade.

În Onești, se vor înregistra averse în zilele de 6, 7 și 8 aprilie, vremea se va îmbunătăți la mijlocul săptămânii 10-17 aprilie (marți, 11 aprilie se anunță o zi însorită) iar cerul se va menține predominant însorit sau parțial însorit până în prima zi de Paște, inclusiv. Luni, 17 aprilie, în prima zi de Paște, sunt șanse de ploaie (maxima: 22 grade C, minima: 9 grade C), care se vor intensifica în a doua zi de Paște când temperaturile vor scădea brusc (maxima: 11 grade C, minima: 2 grade C). De altfel, toată săptămâna 17-23 aprilie vremea va fi rece, maxima nu va depăși 13 grade Celsius.