Nu doar că SC Apă Canal SA și Primăria Onești nu au reușit nici până acum să ajungă la o înțelegere privind predarea/primirea rețelei de apă și canalizare din oraș, dar șansele ca acestea să mai fie vreodată modernizate se reduc simțitor.

Mai nou, se vede treaba că oamenii din conducerea societății controlate de omul de afaceri băcăuan Ovidiu Budeanu și reprezentanții Primăriei nu mai pot avea nici măcar un dialog civilizat pe marginea acestei probleme. Prin urmare, șefii SC Apă Canal SA au găsit potrivit să emită o scrisoare deschisă – din rândurile căreia nu se desprinde însă nicio noutate – pentru a prezenta situația la zi, din punctul acestora de vedere. Primarul Nicolae Gnatiuc a răspuns în același mod, lansând o invitație părții adverse, de a lua parte la ședința Consiliului Local de marți, 16 august.

Din tot acest război fără sfârșit, cei mai afectați sunt cetățenii orașului. Dacă nu se va găsi urgent o rezolvare – condiția numărul unu fiind aceea ca SC Apă Canal SA și Primăria Onești să stingă absolut toate litigiile pe care le au în justiție, iar municipalitatea să intre în CRAB (Compania Regională de Apă Bacău) – atunci nu se va mai putea vorbi de niciun fel de investiții într-o rețea veche de peste 60 de ani și care înregistrează pierderi imense.

“Sincer să vă spun, eu chiar mi-am pierdut speranța că se va găsi vreo cale de rezolvare în această problemă. Cei de la Primărie au punctul lor de vedere, domnu’ Fântână și cu madam Vicol (n.r. – Corneliu Fântână, administrator unic SC Apă Canal SA, și Marilena Vicol, directorul general al SC Apă Canal SA) o țin pe-a lor. Fiecare vorbește pe limba lui, dar ce mă miră este faptul că oamenii nu iau atitudine! Probabil că s-au obișnuit să trăiască în condițiile astea”, ne-a declarat președintele unei asociații de proprietari.