La RAFO continuă să se petreacă lucruri bizare. În ziua în care și-a dat acordul ca oamenii de încredere ai fostului acționar majoritar, Iakov Goldovskiy, să fie păstrați în board-ul de conducere încă doi ani, Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) a mai aruncat o îndoială asupra bunelor intenții exprimate de noii proprietari ai companiei, în momentul preluării acesteia de la fostul oligarh rus.

După ce cu câteva ore înainte, reuniți în ședință ordinară, le acordaseră girul lor lui Miroslav Dermendjiev, lui Igor Rohlin și lui Jean Marie Achile Verlinden, membrii AGA n-au mai ieșit la număr când s-a strigat prezența, înaintea ședinței extraordinare. Evident că din lipsă de cvorum, lucrările nu s-au mai putut ține.

rafo-operatie-pacient-mort-2

În acest fel, hotărârile nr. 4 din 18.02.2015, nr. 5 din 18.02.2015 și nr. 3 din 21.04.2016 nu au putut fi revocate, cum solicitase noul acționar al RAFO, compania Anders Capital GmbH Viena, “în vederea regândirii unei noi strategii, pentru a putea dezvolta unele activități care să susțină financiar cheltuielile societății”.

Prin Hotărârea nr. 4 din 18.02.2015, directorului general al RAFO, bulgarul Miroslav Dermendjiev, fusese împuternicit să înceapă procedura de vânzare a activelor și utilajelor aferente ale companiei, pe piața second-hand. În Hotărârea nr. 5 din 18.02.2015 se stabilea cum vor fi utilizate sumele de bani obținute din vânzarea utilajelor la fier vechi, în timp ce Hotărârea nr. 3 din 21.04.2016 aproba formularea de către societate a cererii privind intrarea directă în procedura de faliment.

rafo-operatie-pacient-mort-3

Deși au trecut mai bine de două luni de când s-a făcut transferul de proprietate al pachetului majoritar de acțiuni al RAFO, din contul Petrochemical Holding GmbH în contul Anders Capital GmbH, salariații societății încă așteaptă să primească ceva bani, cât de puțini, din drepturile salariale restante.