Oneșteanul Nicu Vulpoiu a reușit să câștige un nou titlu național la judo, în cadrul Campionatelor Naționale pentru veterani, care s-au desfășurat, week-end-ul trecut, la Miercurea Ciuc.

Nicu Vulpoiu (54 de ani) a terminat învingător întrecerile din cadrul categoriei +100 de kilograme. Cel de-al doilea sportiv de la CSM Onești care a concurat la Naționalele de judo pentru seniori de la Miercurea Ciuc, polițistul Mihai Gosav (45 de ani) – multiplu medaliat la jocurile mondiale, europene și naționale ale polițiștilor și pompierilor precum și de veterani – a cucerit medalia de bronz la categoria 100 de kilograme.

Începând din 2004, Nicu Vulpoiu participă constant la Naționalele de judo pentru veterani, obținând titlul în fiecare an. Judokanul oneștean mai are în palmares un titlu de vicecampion european obținut în 2004, la Sankt Petersburg, și o medalie de bronz cu echipa României, în 2007 a cucerit medalia de bronz europeană la Stuttgart, iar în 2012 și în 2014 a terminat pe locul 5 întrecerile Campionatelor Mondiale de la Miami, respectiv pe cele Europene de la Paris.

Legat de Mondialele de judo pentru seniori de la Miami, din 2012, Mihai Gosav o obținut medalia de bronz. Judoka oneștean, care activează la Serviciul de acțiuni speciale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bacău, este campionul european en-titre la Jocurile Europene ale Polițiștilor și Pompierilor, titlul cucerit anul trecut în Spania, la Huelva.

La Campionatele Naționale și Internaționale de Judo MASTERS VETERANS de la Miercurea Ciuc au participat peste 100 de judoka din țară și din străinătate (Ucraina, Slovacia, Cehia, Ungaria). Competiția de la Miercurea Ciuc a constituit și o ultimă verificare a nivelului de pregătire a sportivilor în vederea participării la Campionatele Europene din acest an, care vor avea loc la Zagreb (Croația).

Clasament +100 kg: 1. Nicu Vulpoiu (CSM Onești), 2. Șandor Varadi (CSM Oradea), 3. Istvan Szanto (CS Miercurea Ciuc);

Clasament 100 kg: 1. Remus Radu (Dinamo Brașov), 2. Istvan Pataki (CS Tg. Mureș), 3. Mihai Gosav (CSM Onești).