Deși nu au trecut decât șase ani de când a fost inaugurată și dată în folosință, Sala Polivalentă “Nadia Comăneci” necesită efectuarea mai multor lucrări de reabilitare, pentru a putea fi redată circuitului competițional și cultural.

Primarul Nicolae Gnatiuc a decis să redeschidă Sala Polivalentă “Nadia Comăneci”, aceasta urmând să găzduiască, în perioada 29 mai – 11 iunie, întrecerile Campionatelor Naționale de gimnastică artistică pentru juniori I, II și III, masculin și feminin.

Pentru asta este însă nevoie ca sala să intre într-un amplu proces de reabilitare, deși de la darea sa în folosință, în timpul administrației Lemnaru, nu au trecut decât șase ani. Sunt mai multe probleme care trebuie rezolvate, cum ar fi infiltrațiile de apă din acoperiș.

“Este un lucru bun că se redeschide sala, dar ceea ce nu înțeleg eu este cum se poate ca după doar șase ani de la inaugurare să apară atâtea probleme? Am auzit că plouă înăuntru, asta este o notă proastă pentru constructor. Stau și mă întreb cum au putut autoritățile să recepționeze această lucrare, dacă n-a fost făcută ca lumea?! Ar trebui întrebat fostul primar Lemnaru”, a comentat un profesor de sport.

“Am purtat discuţii cu specialişti din cadrul Primăriei şi, împreună cu salariaţii SC DPP SA Oneşti, am demarat lucrările de reabilitare a acestui obiectiv de mare importanţă pentru comunitatea locală. Se vor efectua atât lucrări de reparaţii, cât şi lucrări şi amenajări potrivit normativelor ISU în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă şi al apărării împotriva incendiilor.

Sunt conştient de faptul că îmi asum o mare responsabilitate prin redeschiderea Sălii Polivalente, dar consider că este de datoria mea de face tot ce îmi stă în putinţă pentru ca această sală să îşi regăsească menirea pentru care a fost construită.

În următoarele şedinţe de Consiliu Local voi supune atenţiei colegilor mei situaţia acestei săli, pentru a identifica cele mai bune soluţii de a putea reda acest obiectiv circuitului competiţional şi cultural”, și-a exprimat părerea primarul Gnatiuc, într-o postare pe facebook.

Sala Polivalentă “Nadia Comăneci” a fost închisă la scurt timp după tragedia de la “Colectiv”, de pe 30 octombrie 2015, în care și-au pierdut viața 64 de tineri.