Cauza incendiului produs, sâmbătă seara, pe terasa unuia dintre blocurile de 10 etaje de pe strada Mercur, din Onești, este focul deschis în spațiu deschis, au stabilit pompierii oneșteni.

Incendiul care a cuprins terasa blocului nr. 2 de pe strada Mercur, în seara zilei de sâmbătă, 20 mai, a fost anunțat la ora 19.25 și a fost lichidat în foarte scurt timp, la ora 19.33.

Ipoteza potrivit căreia focul ar fi izbucnit de la jarul încins căzut de pe un grătar a fost infirmată de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean (ISUJ) “Mr. Constantin Ene” Bacău. “Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 10 metri pătrați, la hidroizolația poliuretanică a acoperișului. Pompierii nu au găsit nicio persoană la fața locului, ci doar un geam spart, iar ușa care ducea de pe casa scării către terasa blocului era închisă cu lacăt. Cauza incendiului este focul deschis în spațiu deschis, dar nu există nici un indiciu că acolo s-ar fi făcut un grătar”, ne-a declarat căpitanul Andrei Grecu.

Incendiu nu a produs daune materiale importante, dar locuitorii de la etajele superioare ale blocului respectiv au tras o sperietură serioasă.

Sursa video: Carmen Enache