O jucătoare de handbal originară din Onești, pivotul Ștefania Jipa, a fost vedeta incontestabilă a finalei de handbal fete la Olimpiada Liceelor Mc Donald’s, aflată la cea de-a 8-a ediției.

În ultimul act al competiției de la București, Ștefania Jipa și-a condus echipa – Colegiul Tehnic “Media”, spre o victorie categorică, scor 41-29, în fața Colegiului Tehnic “Traian”.

“Titlul de MVP, cea mai bună jucătoare a meciului, i-a fost acordat Oanei Ștefania Jipa, una dintre speranțele handbalului din România”, scrie sportescu.ro.

„Mi-am dorit foarte mult să câştig acest titlu, m-am implicat foarte mult, iar colegele mele m-au ajutat să obţin acest premiu. M-am apucat de handbal la vârsta de 10 ani, când eram la şcoala generală, iar de atunci îl practic cu plăcere. Peste 10 ani mă văd jucând la o echipă de top”, a declarat Ștefania Jipa pentru sursa citată.

Ștefania Jipa a început handbalul la Onești, la clubul OK Sport, după care a fost transferată de campioana României și fosta deținătoare a Ligii Campionilor la handbal feminin – CSM București.

În prezent, Ștefania Jipa joacă sub formă de împrumut la echipa de senioare a Rapidului, dar și pentru CSM București, în întrecerile de junioare. (foto: sportescu.ro)