Ultimul magazin pe care Grupul Agricola, unul dintre cei mai mari producători de carne de pe plan local, îl mai deținea la Onești și care funcționa pe B-dul Oituz, la intersecția cu strada care duce către Spitalul Municipal, a fost închis de câteva luni bune.

Potrivit explicațiilor oferite de Grigore Horoi, președintele Agricola Bacău, această decizie a fost luată în contextul unei piețe de retail deja “sufocate”, intenția grupului fiind de a se concentra pe activitatea de producție.

“Ne concentrăm pe ceea ce știm să facem mai bine”, a spus președintele Agricola Bacău, pentru zf.ro.

Practic, Agricola Bacău a renunțat la absolut toată rețeaua de magazine, nu doar la unitatea de la Onești, iar compania Agricola Magazine, parte a grupului, va fi radiată.

Pe de altă parte, Agricola Bacău și-a bugetat investiții de 15 milioane de euro în 2019.

„Anul acesta avem în plan mai multe investiţii. În fabrica de semi­pre­parate Euro­prod in­­vestim circa şapte mi­lioane de euro. Practic, dublăm ca­pa­ci­tatea fabricii. De asemenea, suntem în plin proces de analiză pentru a mări capacitatea abatorului de păsări, iar la fabrica de salamuri crud-us­ca­te continuăm pro­ce­sul de mo­der­ni­zare a fabricii. De ase­me­nea, la Avicola Lu­mina mai punem în func­ţiu­ne două hale pentru creştere a găinilor ouătoare în sistem de vo­lieră“, a mai spus, pentru zf.ro, preşe­dintele grupului Agricola, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața cărnii.