Mai mulți elevi de la Școala Gimnazială “Ghiță Mocanu” din Onești au fost premiați în cadrul unui concurs internațional de desen ce s-a desfășurat în China, la Jiangsu.

Participarea elevilor oneșteni la respectivul concurs a fost posibilă după ce Școala “Ghiță Mocanu” a încheiat un protocol de colaborare cu o unitate de învățământ similar din orașul chinez Suqian, cu care Oneștiul s-a înfrățit anul trecut.

Premierea elevilor de la “Ghiță Mocanu” care s-au remarcat în cadrul concursului internațional de desen la care au luat parte a fost făcută de primarul Oneștiului, Nicolae Gnatiuc.

“Ca urmare a semnării acordului de înfrăţire dintre municipiul Oneşti şi oraşul Suqian din China, trei unităţi de învăţământ din oraşul nostru au demarat colaborări cu instituţii similare din oraşul chinez. O primă astfel de acţiune a fost participarea elevilor de la Şcoala Gimnazială “Ghiţă Mocanu” din Oneşti la concursul internaţional de desen “Jiangsu International Youth Painting Contest 2018”. Talentul celor 25 de elevi oneşteni a fost deosebit de apreciat de juriul competiţiei, lucrările lor obţinând numeroase premii. Nu mică mi-a fost bucuria de a oferi talentaţilor elevi oneşteni, în numele oficialităţilor oraşului Suqian, diplomele câştigate în urma participării la acest concurs. Felicitări elevilor şi cadrelor didactice şi mult succes la viitoarele competiţii!”, a subliniat Gnatiuc, într-o postare pe Facebook. (sursa foto: www.facebook.com/PrimarOnesti)