Mihaela Cambei, sportiva antrenoarei Cristina Maftei, a adus prima medalie clubului CSM Onești la Cupa României de haltere pentru Tineret, care a debutat, ieri, la Onești.

Mihaela-Valentina Cambei a concurat la categoria 48 de kilograme și s-a impus fără probleme, cu un total de 146 de kilograme (64 la “smuls” și 82 la “aruncat”), în fața celor 14 adversare pe care le-a avut.

Componentă a Lotului Olimpic de Junioare și multiplă campioană națională de juniori și vicecampioană națională de seniori, eleva Cristinei Maftei este unul dintre cele mai bune produse alte halterelor românești, în momentul de față.

Deși nu are decât 14 ani, Mihaela Cambei se poate lăuda deja cu câteva rezultate de excepție chiar și pe plan internațional. Luna trecută, la Campionatele Mondiale de haltere pentru cadeți de la Bangkok (Thailanda), Cambei a terminat pe locul 5 la stilul “total” și la stilul “aruncat” și pe locul 7 la “smuls”. La Bangkok, Cambei a ajuns, însă, din postura, extrem de onorantă, de campioană europeană la cadeți, titlu obținut anul trecut, în Polonia.

Până pe 19 mai, Oneștiul găzduiește calificările pentru Campionatele Naționale de haltere pentru Tineret, masculin și feminin, care vor avea loc în toamnă, și Cupa României la tineret, masculin și feminin. Peste 170 de sportivi participă la competiția care se desfășoară în sala de jocuri sportive a CSM Onești.

Printre oficialii prezenți la Onești la această competiție se numără și Sebastian Dogariu, unul dintre cei mai buni halterofili pe care i-a avut Oneștiul, vicecampion mondial la seniori și multiplu medaliat internațional și național.