De puțin timp, în locul fostei cafenele Refuge, de pe strada Emil Rebreanu din Onești, a fost deschis un centru IT în care lucrează și câțiva elevi din oraș, majoritatea fiind olimpici naționali.

Firma Gentlab a fost înființată la București de omul de afaceri oneștean Adrian Sita, iar de curând aceasta a deschis un punct de lucru la Onești, în locul unde până de curând a funcționat cafeneaua Refuge.

Sita a investit în acest centru IT în jur de 15.000 de euro, iar dintre cele 10 persoane (trei testeri și șapte dezvoltatori) care lucrează acolo sunt elevi cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani, bineînțeles cu acordul părinților lor, informează Ziarul Financiar.

“Timpul pe care îl alocă muncii este decis de ei. Noi am discutat să fie vorba despre cel puţin 2 ore pe zi minimum, dar în vacanţa de Paşte, de exemplu, au lucrat mai multe ore, în funcţie de cât timp au avut la dispoziţie. Am început cu salariul minim din Bucureşti la nivel de junior în domeniul IT”, a spus Adrian Sita pentru sursa citată.

Compania locală de dezvoltare software Gentlab București are în plan ca până la sfârșitul anului numărul de angajați din cadrul punctului de lucru de la Onești să se dubleze.