Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a retras licența unui post de radio din Onești, după ce reprezentanții acestuia nu au reușit să rezolve problemele tehnice pe care le-au invocat în urmă cu trei luni, când au solicitat întreruperea temporară a serviciului de programe.

CNA a restras licența postului local Radio Kit Onești în ședința de ieri, luni 16 mai, informează paginademedia.ro.

“Perioada de 90 de zile solicitată de reprezentanții postului a expirat în data de 7 mai. Pe data de 8 mai, inspectorii din CNA au constatat că postul nu și-a reluat emisia, mai arată același raport prezentat membrilor CNA.

Aceștia au contactat proprietarul postului, care a mai cerut un răgaz de o săptămână. Pe data de 15 mai, fiind contactat de inspectori, acesta a spus că nu a remediat problemele, nu a reluat emisia și vor renunța la licența audiovizuală.

Potrivit informațiilor de pe site-ul CNA, deţinătoarea licenţei audiovizuale era societatea ECO MEDIA CONSULTING SRL, al cărei asociat unic este Lungu Cristian Dan.

În urma deciziei luate (…) de CNA, frecvența 87.8 FM, folosită până acum de Radio Kit Onești, a rămas vacantă”, notează sursa citată.

Oneștiul mai are în momentul de față un singur post de radio local – Radio Connect FM.