La cea de a treia ediție a E.ON Energy Globe Award România, proiectul oneșteanului Robert Tabarcea – “Home Manager” – a fost desemnat câștigător dintre cele peste 130 de proiecte și idei inovatoare înscrise în concurs.

Robert Tabarcea și-a conceput proiectul cu care a câștigat la E.ON Energy Globe Award România în 2014, acesta devenind funcțional chiar din acel an, scrie desteptarea.ro.

Locuiesc într-o casă de aproximativ 200 mp cu parter și mansardă, iar încălzirea este cu o centrală termică pe gaz. Inițial, controlul temperaturii era făcut cu un termostat obișnuit montat la parter, în cea mai mare cameră, dar acest sistem nu era eficient și ne crea disconfort. Trebuia să reglez termostatul într-un fel iarna și în alt fel toamna și primăvara, dar tot nu puteam compensa nevoia de temperaturi diferite în dormitoare”, a spus oneșteanul, pentru sursa citată. Tabarcea a primit un premiu constând în produse și servicii de telefonie mobilă în valoare de 2.400 de euro și o centrală termică.

Energy Globe Award este cea mai importantă competiție internațională în domeniul eficienței energetice și protejării mediului înconjurător, fiind organizată în peste 180 de țări, de aproape două decenii. (sursa foto: desteptarea.ro)