Doi medici de la spitalul din Onești sunt acuzați de familia unei fetițe care suferă de o boală congenitală foarte gravă că i-au pus un diagnostic greșit copilului lor, din care cauză i-au pus acestuia viața în pericol. Dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel Bacău, după ce judecătorii Tribunalului Bacău au constatat că “prin probele administrate în cauză nu s-a făcut dovada faptei ilicite a pârâților dr. B.V. și dr. D.M.”, scrie zdbc.ro.

Procesul a fost deschis de părinții fetiței încă din 2015, după ce fetița nou-născută a fost dusă la consult la Bacău și mai apoi la Târgu Mureș, aflându-se că aceasta suferă de o boală mult mai gravă decât indicaseră inițial medicii de la Onești.

“După 3 zile de la naştere, i-au dat fetiţa în cameră cu ea. În acea dimineaţă a venit să consulte copiii domnul doctor cardiolog D.M. – pârâtul din prezenta acţiune, care, după ce i-a ascultat fetiţa la inimă şi la plămâni cu stetoscopul, i-a spus că are probabil suflu sistolic. Tot dânsul i-a spus să nu-şi facă probleme din acest motiv, deoarece mulţi copii se nasc cu această problemă şi va trebui să se închidă singur după o lună, maxim 3 luni”, se precizează în acţiunea din instanță.

“La o săptămână de la naştere, mama şi fetiţa au fost externate, primind din nou asigurări că totul este bine. I s-a spus să revină peste o lună la control. După o lună a mers la spital, unde avea control, şi din acel moment a început calvarul. Pentru că dr. D.M. era în concediu, mama a mers la consult la un alt pediatru. Doctoriţa Z. i-a confirmat că suflul sistolic era tare şi a sfătuit-o să îi facă de urgenţă fetiţei un ecograf la inimă. În aceeaşi zi, mama a plecat la o clinică din Bacău, iar veştile primite au fost îngrozitoare. De la doctoriţa L. a aflat că fetiţa, de fapt, nu avea suflu sistolic, ci un ventricul unic congenital. I s-a spus că este foarte grav şi i s-a recomandat să meargă de urgenţă la Târgu Mureş”, precizează jurnaliștii de la zdbc.

Fetița a fost de mai multe ori operată în Italia, dar problemele nu s-au rezolvat.

Citiți AICI articolul integral