Săptămâna trecută, pe 25 și 26 octombrie au avut loc Zilele Colegiului Național “Dimitrie Cantemir” Onești,  în cadrul cărora au fost organizate o serie de evenimente la care au participat foști și actuali profesori și elevi ai școlii. Colegiul “Dimitrie Cantemir” este una dintre cele mai vechi și prestigioase unități de învățământ din Onești și chiar din județ și se laudă cu zeci de generații de absolvenți care s-au plasat în fruntea elitelor românești.

La deschiderea oficială a manifestărilor dedicate împlinirii a 55 de ani de la înființarea Colegiului Național “Dimitrie Cantemir” au fost prezenți primarul Nicolae Gnatiuc, secretarul Primăriei Onești, Daniel Spânu, și city-managerul Bogdan Vasiloiu, ultimii doi fiind absolvenți ai unității de învățământ aflate la ceas aniversar.

Tot joi, 25 octombrie, s-a ținut o dezbate cu tema “De Ce educația”, moderată de invitatul special al amfitrionilor, prof. dr. Șerban Iosifescu, președintele ARACIP. La dezbatere au luat parte directori de școli din Onești și din Tg. Ocna.

Vineri, 26 octombrie, a avut loc un atelier cu tema “Proiectul de dezvoltare instituțională între vis și realitate”, moderat tot de prof. Dr. Șerban Iosifescu.

Totodată, în cadrul manifestării prilejuite de împlinirea a 55 de ani de existență a Colegiului “Dimitrie Cantemir”, s-a desfășurat ediția a treia a simpozionului “Confluențe Cantemirene” și un spectacolul “Miss și Mister Cantemir 2018”.

Elevii Școlii Gimnaziale “George Călinescu”, școală parteneră, au participat la evenimentele organizate, alături de elevii colegiului.