Proprietarul unui apartament din Onești, de pe strada Pajura, a fost amendat drastic de autoritățile locale după ce a depozitat molozul rezultat în urma lucrărilor de renovare la ghena de gunoi din incinta blocului, deși legea interzice categoric acest lucru (detalii AICI).

Zeci de saci de rafie plini cu moloz rezultat din construcții au fost abandonați lângă o ghenă de gunoi din Onești, revoltându-i pe locuitorii din zonă.

Mai multe fotografii cu sacii cu moloz depozitați neconform au fost postate pe Facebook și au fost distribuite masiv, ajungând inclusiv în atenția autorităților.

Acestea au luat măsuri imediat. După ce l-au reperat pe proprietarul apartamentului, l-au amendat drastic și i-au impus totodată să elibereze locul unde depozitate sacii cu moloz.

“Echipa Primăriei Municipiului Onești, formată din reprezentanți ai Directiei Urbanism, Poliției Locale și responsabili de mediu, au constatat că deșeurile de construcții au fost depozitate la platforma de colectare a deșeurilor menajere de către proprietarii unui apartament din zonă, ca urmare a indicațiilor primite de la Asociația de Proprietari, precum și de la lucrătorii Romprest SA.
Pentru nerespectarea prevederilor de mediu, stipulate în OUG 195/2005 cu modificările și completările ulterioare, precum și pentru încălcarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri de bună gospodărire a Municipiului Onești (aprobat prin HCL 133/2012), proprietarii apartamentului au fost sancționați cu amendă în contravențională, fiind fost dispuse măsuri de desființare a depozitului de deșeuri de construcții și de aducere a terenului la starea inițială”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook de primarul Oneștiului, Nicolae Gnatiuc.