Un munte de saci de rafie, plini cu deșeuri rezultate în urma unor lucrări de construcție interioară, au fost depozitați la o ghenă de gunoi din Onești, la intersecția străzilor Pajura cu Stadionului.

“Cineva a dărâmat blocul!!! Și l-a dus la gunoi!!! Pajura cu Stadionului!!!!!”, exclamă oneșteanul care a realizat fotografiile alăturate.

“Nu e un caz izolat. Se vine de dimineața, cu dubițe sau camionete și se descarcă în diferite locuri…2-3 saci în fiecare incintă sau, cum e cazul de față, toți intr-un loc”, a comentat un internaut.

Primăria Onești are prevăzute amenzi drastice pentru cazurile în care deșeurile rezultate în urma lucrărilor de construcții sunt depozitate pe spațiul public sau la ghenele de gunoi.

Acestea trebuie colectate în containere și transportate în locuri special.

“Depozitarea direct pe trotuar, sol, sau pe carosabilul străzilor a materialelor de construcţie – mortar, beton, nisip, balast, pământ rezultat din săpături, alte deşeuri amestecate/ resturi rezultate din activităţi de reparaţii şi amenajări la clădiri şi locuinţe ori din demolarea unor construcţii civile sau industriale constituie contravenţie”, se arată în regulamentul de gospodărire a orașului.

” Oamenii sunt nesimțiți, asta e clar, iar organele de control nu știu ce păzesc!„, a comentat o persoană care locuiește în zonă.

„Fără amenzi, nu ne mai educă nimeni!”, a spus alt utilizator.(sursa foto: facebook.com/Agache Viorel)