(P)    

Aproximativ 60% din totalul restaurantelor, cafenelelor și barurilor din România au o durată de funcționare extrem de scurtă și se închid în primele 8-10 luni de la deschidere, iar 80% dintre ele funcționează mai puțin de cinci ani, reiese dintr-un studiu al Horeca Exchange, platformă destinată specialiștilor din Horeca, care comercializează echipamente, dotări și mobilier, dar acordă și consultanță în domeniu, notează profit.ro.

Ultimii 5 ani au înregistrat închideri de aproximativ 170 de restaurante, în timp ce numărul deschiderilor de restaurante s-a ridicat doar la circa 130. „Asta ne demonstrează faptul că antreprenorii inițiază afaceri în acest domeniu, însă nu rămân în ele. De ce nu rămân în ele? Majoritatea proprietarilor de business-uri în domeniul Horeca nu fac parte din industrie, ei dezvoltând cifre semnificative de afaceri în alte domenii, iar o mare parte din ei provin din domeniul construcțiilor”, a explicat Simona Panait, Project Manager la Horeca Exchange, pentru sursa citată. (foto: arhivă)

Articolul integral AICI

Comenteaza aici