Lucrurile încep să revină la normal în cadrul fabricii Barlinek, de la Onești. Astăzi s-a reluat treaba în secțiile (cele care funcționează în spații închise) în care activitatea fusese suspendată temporar în urmă cu o săptămână, după ce mai mulți angajați fuseseră confirmați cu infecția cu noul coronavirus (detalii AICI). 

Potrivit spuselor reprezentanților fabricii Barlinek de la Onești, activitatea s-a reluat în două schimburi (1 și 2) la secția de parchet, după ce au fost primite rezultatele testelor pentru noul coronavirus (COVID-19), acestea fiind negative. Trebuie precizat că în secțiile care funcționează în aer liber, activitatea a decurs normal în toată această perioadă.

Cei mai mulți angajați ai fabricii Barlinek de la Onești au fost testați timp de 2 zile, joia și vinerea trecute, în cadrul laboratoarelor din cadrul rețelei de sănătate Regina Maria, care dispune de una dintre cele mai performante și avansate metode de testare imunologică din țară, fiind posibilă nu doar detectarea, cât și măsurarea nivelului anticorpilor anti SARS-CoV-2.

Vestea bună nu se oprește însă aici. De mâine, în funcție de rezultatele testelor efectuate la Medisense, vor fi chemați înapoi la lucru și angajații secției debitare.

Fabrica Barlinek din Onești numără peste 400 de angajați, fiind unul dintre cei mai mari și importanți angajați din zonă.

De altfel, ca urmare a numărului mare de angajați, în procesul de testare în masă s-a apelat și la serviciile clinicii Medisense, pentru a scurta timpul de așteptare a rezultatelor.

Atât Medisense, cât și Regina Maria i-au testat pe salariații Barlinek cu ajutorul unor laboratoare mobile, așa-numitele caravane.

Dintre cele aproximativ 100 de teste efectuate la clinica Medisense, 40 sunt negative, rezultatul celorlalte urmând să parvină în cursul acestei zile.

Pe măsură ce vor veni rezultatele, toți cei ale căror teste sunt negative vor reveni la serviciu.

În continuare, așa cum s-a procedat încă de la izbucnirea pandemiei de coronavirus, atât pentru fabrică, cât și pentru spaţiul de birouri se vor efectua operaţiuni regulate de dezinfectare şi sterilizare, se vor asigura substanţe dezinfectante în toate zonele de lucru și materiale sanitare pentru protecţie individuală şi colectivă. (sursa foto: google maps)