11 persoane din Onești și din comunele învecinate care lucrează la fabrica Barlinek de la Onești au fost depistate pozitiv cu COVID-19. DSP Bacău a declanșat o anchetă epidemiologică pentru stingerea focarului de infecție cu noul coronavirus.

Cele 11 persoane depistate pozitiv cu COVID-19 au dezvoltat forme de boală ușoare (asimptomatici) sau medii.

Angajații depistați pozitiv cu COVID-19 provin în principal din localitățile din vecinătatea Oneștiului dinspre Bacău și veneau la serviciu cu unul dintre mijloacele de transport în comun puse la dispoziție de fabrică. Este posibil ca unul dintre ei să fi contactat virusul în cine știe ce condiții și să-l fi transmis colegilor săi, cu care călătorea.

Reprezentanții Barlinek Onești au confirmat informația și au precizat că fabrica Barlinek a rămas închisă în această după-amiază – schimbul 2 nu a mai intrat la lucru.

Apariția focarului este totuși inexplicabilă, în condițiile în care la nivelul fabricii s-au luat toate măsurile de prevenire împotriva răspândirii noului coronavirus încă de la izbucnirea pandemiei, iar angajații nu intrau pe poarta unității fără să le fie luată temperatura.

Toți angajații Barlinek de la Onești vor fi testați în masă, zilele următoare, în cadrul laboratoarelor din cadrul rețelei de sănătate Regina Maria, care dispune de una dintre cele mai performante și avansate metode de testare imunologică din țară, fiind posibilă nu doar detectarea, cât și măsurarea nivelului anticorpilor anti SARS-CoV-2. (foto mare: imagine ilustrativă; foto mic: google.com/maps)

Știre în curs de actualizare.