O pisică a rămas blocată de trei zile la ultimul etaj al unui bloc de pe strada George Bacovia din Onești și miaună continuu. Locatarii din zonă au sunat în cursul acestei dimineți la 112 și au cerut ajutorul pompierilor, doar că aceștia nu pot interveni, situația de față nereprezentând o urgență.

Pisica este blocată la etajul 3 după ce a ieșit pe geamul apartamentului, în condițiile în care proprietarii sunt plecați de acasă, iar pompierii ne-au explicat că nu pot urca după ea. Înțelegem disperarea pisicii care probabil că este și flămândă și apelul făcut de cetățeni, dar, cu părere de rău, nu putem interveni cu autoscara cât timp geamul locuinței este deschis și animalul poate reveni în apartament în orice moment. Nu este o situație de urgență care să ne dea dreptul să intervenim”, au explicat reprezentanții ISU.

Pentru că stăpânii pisicii nu sunt nicidecum de găsit, s-a apelat la ajutorul autorităților locale, fiind solicitat sprijinul primarului Nicolae Gnatiuc. “I s-a explicat cum stau lucrurile și dânsul și-a manifestat compasiunea și deschiderea pentru a oferi ajutor. Am înțeles că urmează să fie trimisă o echipă de la DPP cu o scară pneumatică, pentru salvarea pisicii disperate”, ne-a relatat un locatar din zonă.