În microbuzul implicat în accidentul rutier din județul Cluj, de ieri, se afla și un olimpic din Onești, Sandu Ionuț-Nicolae, elev în clasa a 12-a la Colegiul Național “Grigore Moisil”.

11 elevi din județul Bacău urmau să participe la Olimpiada națională de biologie de la Oradea, dintre care 9 din municipiul Bacău și câte unul din Onești și Moinești.

Inspectoratul Școlar Județean a inițiat, astăzi, o campanie de donare de sânge și a cerut băcăuanilor să se solidarizeze pentru a veni în ajutorul celor răniți în accidentul din județul Cluj.

„ALĂTURI DE ELEVII NOȘTRI!!! După ce am depășit șocul generat de vestea că elevii din lotul reprezentativ al județului Bacău pentru Olimpiada națională de biologie și doamna profesoară care îi însoțea spre Oradea (locul desfășurării olimpiadei) au avut ieri, 20 aprilie, un accident auto, toți fiind spitalizați, majoritatea operați în urma rănilor suferite, le adresăm mulțumiri cadrelor medicale din Cluj și Târgu-Mureș pentru eforturile și resursele implicate pentru a veni în sprijinul elevilor răniți.

Copiilor le dorim însănătoșire grabnică și putere să depășească acest nedorit eveniment. Însă, mai mult, este nevoie de implicarea noastră, a tuturor, de solidaritate.

De aceea, inițiem o campanie de donare de sânge și vă rugăm să acceptați a face un gest necesar în astfel de situații, alături de noi, cei din Inspectoratul Școlar Județean Bacău.

Chiar dacă elevii noștri, la un moment dat, nu vor mai avea nevoie de transfuzii, puteți face acest lucru pentru orice alt copil sau adult ce trece prin asemenea clipe. Astfel, mâine, dar și în zilele următoare, puteți să vă prezentați la Centrul de transfuzii Bacău pentru a împlini acest gest de solidaritate”, se arată într-un mesaj al ISJ Bacău.