Medicul Adela Golea, de la Spitalul de Urgență din Cluj, a transmis detalii cu privire la starea membrilor lotului olimpic de biologie al Bacăului, după accidentul rutier petrecut ieri, relatează zdbc.ro.

Potrivit sursei citate, profesoara Emanuela Oiegar, 45 de ani, a fost operata pentru leziunile abdominale, este stabila hemodinamic si respirator, detubata. Se afla la Terapie Intensiva. Aceasta a suferit contuzie cervicala, traumatism toracoabdominal, fracturi costale, hemoperitoneu prin leziune de mezenter, contuzie de splina si hepatica, fractura gamba dreaptă, imobilizată, șoc hemoragic și politraumatism.

Șoferul de 50 de ani a fost operat pentru leziunile ortopedice, fiind stabil hemodinamic și respirator, detubat. Se afla la Terapie Intensiva Chirurgie I: diagnostic Traumatism cranio-facial, Plaga contuză regiunea mandibulara, Contuzie toraco-abdominala, Fracturi Costale. Contuzie pulmonara. Fractura de stern Fracturi complexe gambe bilateral operate, Politraumatism.

Un băiat de 17 ani – operat pentru leziunile abdominale si ortopedice, stabil hemodinamic si respirator, detubat – se afla la Terapie Intensiva Chirurgie I: diagnostic – .Contuzie cervicala cu TVM C7. Traumatism toraco-abdominal, Hemoperitoneu, Ruptura de splina, Splenectomie, Contuzie RD. Contuzie si Hematom RS,  Fractura de humerus operata, TVM L2, șoc hemoragic. Politraumatism

Un băiat de 18 ani – TCC Contuzie cervicala si toraco-abdominala, plaga contuza glezna dreapta, scoriatii multiple membru inferior drept, –  tinut sub observatie la UPU. Va fi predat parintilor, cand ajung la Cluj.

Alți trei copii au fost transferați de la Secția Buco-maxilo-facială și se află sub observație, urmând să primească diagnostic.

Medicii susțin că starea tuturor victimelor este spre bine.