Un bărbat în vârstă de 52 de ani, din Onești, care se afla la lucru în Italia, a murit luni, 16 septembrie, într-un accident de muncă petrecut pe un șantier în provincia Brescia, informează Rotulianul, publicație în limba română care apare în Peninsulă.

Potrivit sursei citate, G. V. lucra ca montator de schele pe șantier și și-a găsit sfârșitul după ce a căzut de la o înălțime de 13 metri.

Bărbatul român lucra în aceste zile la montarea unei schele în jurul bisericii Santa Maria Assunta din localitatea Mura (provincia Brescia), dar în jurul orei 18:00 de luni (n.r. – 16 septembrie a.c.) a suferit un tragic accident de muncă. Mai avea câteva minute până la încheierea zilei de lucru, iar conaționalul nostru se urcase pe schelă pentru a recupera un scripete de care aveau nevoie a doua zi pentru a continua lucrările.

Fratele lui Gheorghe, cu care acesta deține firma de montat schele la care lucra, se urcase între timp în camion pentru a-l muta, dar când a ieșit din mașină și s-a uitat pe schelă, în sus, nu-l mai vedea. Gheorghe căzuse de la o înălțime de 13 metri fără a scoate un sunet, spun surse locale, iar impactul cu solul i-a fost fatal. În ciuda eforturilor de a-l resuscita din partea colegilor săi sau a personalului medical de pe ambulanță, care chemase și un elicopter la fața locului pentru a-l transporta de urgență la spital, pentru conaționalul nostru nu s-a mai putut face nimic”, scrie Rotulianul. (sursa foto: rotulianul.com)

Articolul integral AICI