Un accident rutier care se putea solda cu o tragedie a avut loc ieri dimineață, aproape de Onești, după ce un șofer inconștient s-a angajat în depășirea unui TIR, deși marcajul longitudinal continuu îi interzicea această manevră.

În urma accidentului, nu mai puțin de cinci persoane au ajuns la spitalul din Onești, una dintre ele în stare gravă. Patru dintre cele cinci victime ale accidentului petrecut în apropierea localității Brătila, comuna Helegiu, sunt din Livezi, a cincea victimă fiind din Brașov.

“La data de 16 septembrie, în jurul orei 06.45, pe DN 11, pe raza comunei Helegiu, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate 4 vehicule, pe fondul unei depășiri neregulamentare.

În urma cercetărilor efectuate de polițiștii rutieri oneșteni, s-a stabilit că un bărbat de 65 de ani, din Brașov, în timp ce conducea un autovehicul pe direcția Onești – Bacău, a efectuat manevra de depășire a unui TIR, într-o curbă ușoară la stânga, încălcând marcajul longitudinal continuu, a pătruns pe contrasens și a acroșat un autoturism care circula regulamentar din sens opus, fiind condus de o femeie de 52 de ani, din comuna Livezi.

În urma impactului, autoturismul care se angajase în depășire a fost proiectat în TIR-ul pe care îl depășea, ce era condus de un bărbat de 54 de ani, de naționalitate străină.

Au rezultat cinci victime, patru dintre ele, cu vârste cuprinse între 33 și 52 de ani, din comuna Livezi, și o femeie de 62 de ani, din Brașov.

Dintre cele cinci victime, patru au necesitat internarea.

Conducătorii auto implicați au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporal din culpă”, ne-a declarat subcomisar Gabriela Ciobanu, din cadrul IPJ Bacău.