Handbalista oneșteană Avădanei Mălina (13 ani) a fost convocată la o acțiune a lotului național de junioare IV, car va avea loc în perioada 1-11 august, la Caracal. Totodată, Avădanei Maria Mălina a semnat cu Corona Brașov, unul dintre cele mai importante cluburi de handbal feminin din țară.

Avădanei Maria este produsul clubului OK Sport Onești, unde a fost inițiată de profesorul Corneliu Sburlan. De un an și jumătate, sportiva în vârstă de 13 ani se transferase însă la CSȘ Bacău, fiind nevoită să facă  zilnic naveta, peste 100 de kilometri, dus-întors.

Eforturile Mălinei i-au fost însă răsplătite. Mai întâi a venit convocarea la lotul național de junioare IV, după care, zilele trecute, a semnat cu Corona Brașov, club cu tradiție în handbalul feminin românesc.

Cu CSȘ Bacău, unde a avut-o ca profesor pe Georgiana Vîntu, Avădanei Mălina a reușit să câștige titlul de vicecampioană națională la junioare IV, în urma turneului final național ce a avut loc la Râmnicu Vâlcea – capitala neoficială a handbalului feminin românesc.

Încurajată permanent de directorul CSȘ Bacău, Marius Căpușă, care a crezut permanent în talentul fetei, oneșteanca a făcut un nou salt în carieră și a devenit un nou motiv de mândrie și pentru OK Sport Onești – club la care Maria a învățat tainele handbalului.

Tot de la OK Sport Onești, a ajuns deja în handbalul mare Ștefania Jipa, tot oneșteancă și ea, care tocmai ce a fost promovată în echipa de senioare a vicecampioanei CSM București, pentru a-i lua locul Oanei Manea – retrasă din activitate.

Revenind la Mălina Avădanei, trebuie spus că aceasta este fiica lui Viorel Avădanei (foto mic), fost fotbalist la FC Onești, în perioada în care echipa “alb-albastră” active în Liga 1. Viorel Avădanei a fost coleg de generație cu Daniel Munteanu (actualul antrenor al celor de la Aerostar), Ionuț Dragomirescu, Dănuț Copăcel, Ionuț Ciobanu, etc.