Primarul comunei Buciumi, Fănică Cozma, a devenit subiect în presa centrală cu scrisoarea pe care le-a transmis-o consătenilor săi, înaintea turului II al alegerilor prezidențiale, prin care îi ceartă pe cei care nu au venit la vot în primul tur și le cere ca duminică să voteze cu Viorica Dăncilă, pentru că altfel nu va mai face nimic pentru comună.

Fănică Cozma, primarul PSD al comunei Buciumi, de lângă Onești, a devenit “vedetă” în presa centrală, cu scrisoarea pe care le-a adresat-o consătenilor, fiind aspru criticat inclusiv de șefii săi de partid, pentru modalitatea pe care a ales-o pentru a-i face campanie Vioricăi Dăncilă.

“Este incredibil ce a făcut, nu poți în 2019 să mai vii cu astfel de practici. Eu îl cunosc bine, e un om de ispravă, a făcut multe pentru comuna noastră, dar în cazul acesta a greșit flagrant”, a comentat un buciumean.

Ziarul Adevărul, Digi 24, B1 TV și stiripesurse.ro sunt doar câteva dintre instituțiile media centrale care au prezentat demersul primarului Fănică Cozma.

“E morcovit rău (n.r. – primarul) după ce subiectul s-a rostogolit ajungând în presa centrală. El nu e băiat rău, dar a dat nasol cu mucii în fasole acum”, a apreciat altcineva.

Pentru cei care nu îl cunosc, trebuie spus că Fănică Cozma (65 de ani) se află la al patrulea mandat de primar al comunei Buciumi, în 2005, la reînființarea comunei Buciumi, fiind ales cu 95% din voturi.

Printre cele mai mari realizări ale sale în calitate de primar al comunei Buciumi se numără asfaltarea drumului principal de la intrarea în comună până la capătul satului Buciumi, peste 6 kilometri, reabilitarea integrală a școlilor din Buciumi și din Răcăuți, ultima pe fonduri europene, reabilitarea căminului cultural din Răcăuți, asfaltarea căilor de acces către biserica din Răcăuți.

În prezent, Primăria Buciumi derulează un proiect pentru apă și canalizare în satul Buciumi și extinderea rețelei de apă din satul Răcăuți, în valoare de circa 2,5 milioane de euro.

Interesant este că în turul I al alegerilor prezidențiale, locuitorii comunei Buciumi au preferat-o în proporție de peste 50% pe Viorica Dăncilă, comuna Buciumi fiind între cele mai bune 10 din județul Bacău din punct de vedere al scorului obținut de candidatul PSD. (sursa foto mare: desteptarea.ro)