În data de 20 noiembrie 2019, echipa pirotehnică a ISUJ Bacău a fost solicitată să intervină la o misiune deosebită. Pe albia pârâului Agăș din comuna cu același nume, în timpul unor lucrări specifice de amenajare a cursului de apă, a fost descoperit un proiectil provenit din primul război mondial.

Proiectilul avea peste jumătate de metru lungime și o greutate de aproximativ 50 de kilograme. Din cauza faptului că muniția se afla la o distanță foarte mică de locuințele din apropiere, a fost luată decizia că aceasta să fie neutralizată în afara localității, pe un teren pus la dispoziție de către Ocolul Silvic Comănești.

La fața locului au fost prezenți reprezentanți ai administrație publice locale, precum și reprezentanți ai firmei responsabile cu amenajarea cursului de apă. Cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău și al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, zona a fost restricționată, iar proiectilul a fost distrus prin explozie, într-o parte izolată a comunei Agăș.

“Mulțumim pe această cale tuturor factorilor implicați ce au înțeles pericolul pe care îl constituia acest proiectil și au sprijin necondiționat pompierii pirotehniști în operațiunile de neutralizare a muniției.

Mulțumim vouă, dragi cetățeni pentru că ne semnalați astfel de situații și ne solicitați cu încredere ajutorul!”, au declarat reprezentanții ISU Bacău. (sursa: ISU Bacău)