În urma unei hotărâri a Consiliului Local Onești, de la 1 februarie 2019, taxa specială de salubrizare pentru cetățenii municipiului Onești este de 10,50 lei/persoană/lună.

Consilierii oneșteni au aprobat în unanimitate reducerea prețului la gunoi de la 14,27 lei/persoană/lună, cuantum stabilit în decembrie 2018, la solicitarea ADIS Bacău, la 10,50 lei/persoană/lună.

În condițiile în care destui oneșteni au apucat să plătească în avans taxa specială de salubrizare, unii dintre ei chiar pe tot anul!, la valoarea de 14,27 lei/persoană/lună, aceștia vor trebui să primească înapoi diferența de bani rezultată după micșorarea prețului.

“Persoanele fizice care au achitat în avans taxa de salubritate la valoarea de 14,27 lei/persoană/lună se pot adresa în scris serviciului de taxe și impozite din cadrul instituției noastre pentru a solicita compensarea sumelor plătite anticipat cu alte obligații fiscale datorate la bugetul local sau pentru recuperarea diferenței de taxă”, se arată într-o postare a primarului Nicolae Gnatiuc, pe pagina oficială de Facebook.