UPDATE – 16.51: INCREDIBIL! În lupta cu CORONAVIRUSUL, autoritățile oneștene NU AU ÎNCĂ listele cu persoanele din oraș aflate în IZOLARE LA DOMICILIU și pe care ar trebui să le monitorizeze, ca să se asigure că nu încalcă dispozițiile – DETALII AICI.

UPDATE – 10.27: În urma verificărilor efectuate de către Poliția Onești, s-a stabilit că bărbatul despre care se știa că ar fi trebuit să se afle în autoizolare la domiciliu ieșise de două zile din perioada de monitorizare. „Colegii noștri au efectuat verificări și au stabilit că persoana în cauză a venit din Italia în urmă cu 16 zile”, a spus comisarul-șef Cristi Andrieș, comandatul Poliției Municipale Onești, în cadrul ședinței Comitetului Local pentru Situații de Urgență, convocat azi de primarul Nicolae Gnatiuc.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un bărbat trecut de 50 de ani, din Onești, care venise în țară din Italia la începutul lunii martie și trebuia să stea în autoizolare la domiciliu, ar fi încălcat acest regim, susțin surse UNU pe Trotuș.

Incidentul s-a petrecut aseară, în jurul orei 22.30, într-un bloc din partea de sus a orașului, iar bărbatul a fost preluat de acasă de o ambulanță SAJ.

Din sursele UNU pe Trotuș, personalul de pe ambulanță nu a știut de la bun început că are de-a face cu o persoană aflată în autoizolare la domiciliu. Abia după ce au aflat, s-au echipat cu renumitele combinezoane albe de protecție.

Sursele UNU pe Trotuș spun că bărbatul ar fi consumat alcool, însă era liniștit, spiritelele agitându-se după ce vecinii acestuia au aflat că nu ar fi respectat autoizolarea la domiciliu.

Trebuie precizat că autoizolarea la domiciliu se instituie pentru persoane care nu prezintă simptome dar au călătorit în ultimele 14 zile în regiuni/localități din zonele afectate de COVID-19, altele decât cele cu transmitere comunitară extinsă, au intrat în contact direct cu persoane cu simptome și care au călătorit în zone cu transmitere comunitară extinsă, au intrat în contact direct cu persoanele care au fost confirmate cu coronavirus (COVID-19).

Aceste persoane sunt monitorizate permanent de medicul de familie sau, în lipsa acestuia, de către Direcția de Sănătate Publică. (foto: imagine ilustrativă)

Vom reveni cu amănunte.