Teama de coronavirus a golit rafturile supermarketurilor din Onești. Chiar dacă retailerii dau asigurări că nu vor apărea probleme în lanțul de aprovizionarea cu alimente, pe fondul îngrijorării tot mai mari față de epidemia de coronavirus oneștenii au dat năvală în magazine plecând cu coșurile pline.

La Lidl și la Penny, magazinele de la intersecția străzii Libertății cu Belvedere, s-au vândut în cantități mari făina albă, mălaiul, uleiul, pastele făinoase, orezul, legumele congelate, laptele, produsele refrigerate de pui, dar și hârtia igienică, în pofida apelurilor împotriva panicii. Iar lucrurile stau la fel cam peste tot.

“N-am pomenit așa ceva, zici că vine sfârșitul lumii! Eu înțeleg ca oamenii să-și facă provizii, dar am văzut pe unii care plecau din magazin cu baxuri întregi de făină, cred că luase unu vreo 30-40 de kile. Altul avea în coș vreo 10 baxuri de paste, cred că sunt 100 de pungi sau mai multe, că nu mă pricep. A înnebunit lumea!, a spus un oneștean care nu s-a putut abține să-și facă cruce în fața rafturilor goale.

“Voiam să mănânc în seara asta ceva ușor, un spanac, dar n-am avut noroc, la congelate bătea vântul ca în multe alte locuri”, a intervenit în discuție un alt bărbat.

Gelurile sanitare de mâini, șervețele umede, spirtul sunt alte produse care se găsesc cu dificultate în magazine sau chiar deloc, zilele acestea.