În cadrul ședinței Comitetului Local pentru Situații de Urgență (CLSU) Onești, întrunit astăzi la sediul Primăriei Onești, s-a stabilit un nou set de măsuri în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului (detalii AICI).

Una dintre măsurile luate de CLSU Onești prevede faptul că “monitorizarea respectării măsurilor de carantină pentru toate persoanele asimptomatice, care se întorc din zonele cu transmitere comunitară extinsă și se află autoizolate la domiciliu în municipiul Onești se va face de către Direcția Generală de Asistență Socială (DGAS) Onești, Serviciul Public de Poliție locală și Poliția Municipiului Onești, pe baza evidenței transmise de Direcția de Sănătate Publică Bacău, aplicând sancțiuni în caz de neconformare”, după cum se arată într-o postare a primarului Nicolae Gnatiuc, pe pagina sa de Facebook.

Numai că autoritățile oneștene desemnate să efectueze această monitorizare (nu de de glumă deloc!), nu dețin încă o evidență a persoanelor de pe raza Oneștiul ce se află în autoizolare la domiciul, nefiindu-i încă transmisă de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bacău.

“Așteptăm listele!!!”, se mai arată în postarea la care am făcut referire (vezi print screen-ul alăturat).

În altă ordine de idei, în curtea spitalului din Onești, aproape de Compartimentul Primiri-Urgențe (CPU), a fost montat un cort unde se va face un triaj epidemiologic.

“Dragi oneşteni, trebuie să conştientizăm că este foarte important să respectăm cu toții recomandările specialiștilor și să evităm, pe cât posibil, a ne expune în zone aglomerate. Mai mult decât atât, fac apel la cei care vin din zonele afectate să respecte termenul impus de 14 zile de autoizolare. Este cea mai sigură metodă pentru a ne proteja pe noi și pe cei dragi nouă de infectarea cu acest nou coronavirus”, este apelul primarului Nicolae Gnatiuc.