UPDATE – 16.47: INCREDIBIL! În lupta cu CORONAVIRUSUL, autoritățile oneștene NU AU ÎNCĂ listele cu persoanele din oraș aflate în IZOLARE LA DOMICILIU și pe care ar trebui să le monitorizeze, ca să se asigure că nu încalcă dispozițiile – DETALII AICI.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Primarul Municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc, a convocat, astăzi, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Onești, ședință în cadrul căreia au fost comunicate noi măsuri adoptate pentru combaterea coronavirusului.

În Onești, au fost amenajate 3 spații de carantinare, unde sunt aduse, sub escortă de către polițiști și jandarmi, persoanele care s-au întors în țară din zona roșie, în special din Italia, în aceste zile.

Pensiunile “Firs Class” (situată pe Calea Redului, la ieșirea din Onești spre Adjud) și “Pro Basarabia” (ieșirea din Onești spr Brașov) și motelul “KM&GI” (fostul Migdal), de pe Calea Mărășești (aproape de sensul giratoriu de la pasarela Carom) dispun în total de 30 de locuri de carantinare.

În prezent, doar la “First Class” sunt carantinate 10 persoane, care au domiciliul pe raza județului Bacău. Două dintre persoanele carantinate la “First Class” sunt chiar din municipiul Bacău, unde locurile disponibile sunt ocupate integral.

În ceea ce privește hotărârile adoptate astăzi la nivelul Municipiului Onești pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, acestea sunt:

Art. 1. Se identifică ca fiind spații corespunzătoare de carantinare, care îndeplinesc condițiile de a asigura un număr suficient de locuri și condiții corespunzătoare în municipiul Onești, județul Bacău, astfel: 1. Pensiunea First Class Onești – 6 locuri; 2. Pensiunea Migdal – 12 locuri; 3. Pensiunea Pro Basarabia – 12.

Art. 2. Spațiile de carantinare vor fi ocupate în baza contractelor de închiriere pentru spații și servicii necesare pentru carantina în vederea cazării persoanelor care intră pe teritoriul României din zonele afectate de COVID-19, încheiate între Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bacău și unitățile de cazare prevăzute la art. 1.

Art. 3. Reprezentanții legali ai unităților de cazare din Municipiul Onesti vor aduce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri.

Art. 4. Direcția Generală de Asistență Socială (DGAS) Onești, Serviciul Public de Poliție Locală si Poliția municipiului Onești vor controla accesul în incinta de cazare, vor informa agenții economici și vor urmări modalitatea de punere în aplicare a măsurilor prevăzute la art.1-3 din prezenta hotărâre, aplicând sancțiuni în caz de neconformare.

Art. 5. Monitorizarea respectării măsurilor de carantină pentru toate persoanele asimptomatice, care se întorc din zonele cu transmitere comunitară extinsă și se află autoizolate la domiciliu în Municipiul Onești se va face de către Direcția Generală de Asistență Socială Onești, Serviciul Public de Poliție locală și Poliția Municipiului Onești, pe baza evidenței transmise de Direcția de Sănătate Publică Bacău, aplicând sancțiuni în caz de neconformare.

Art. 6. Toate spațiile publice, incluzând echipamente, mobilier urban, locuri de joacă etc, ce aparțin domeniului public al Municipiului Onești vor fi dezinfectate zilnic de angajații SC Domeniul Public și Privat Onești SA, cu materialele avizate de Ministerul Sănătății.

Art. 7. Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. Constantin Ene” al județului Bacău, Comitetul Județean pentru Situatii de Urgență Bacău și Direcția Județeană de Sănătate Publică Bacău, cu privire la măsurile luate.