Jucătorii de la Viitorul Curița și Gauss Bacău au făcut abstracție, la finalul întâlnirii de ieri (n.r. – terminată la egalitate, scor 2-2), de rivalitatea dintre ei și au petrecut împreună aproape o oră, în zona vestiarelor, la un pahar de bere rece.

Dacă până acum Liga a 4-a ne oferea fel și fel de secvențe cu arbitri fugăriți pe teren sau bătuți măr de spectatori ori de jucători sau, mai rău decât atât, cu câte vreun “viteaz” de ocazie intrând cu tractorul pe teren sau agitând toporul amenințător deasupra capului, bătăile între jucători fiind la ordinea zilei, la finalul derby-ului dintre Viitorul Curița și Gauss Bacău s-a întâmplat un lucru mai puțin obișnuit.

În ciuda încrâncenării din timpul jocului, jucătorii celor două echipe nu doar că și-au strâns mâna amical după meci, ci au petrecut împreună aproape o oră, în zona vestiarelor, la un pahar de bere.

Poate că jucătorii de la Gauss ar fi plecat de la stadionul CSM din Onești imediat după meci, dar planurile li s-au schimbat pe loc când au primit invitația, din partea oficialilor echipei gazdă, de a mai zăbovi la un pahar de bere.

Indiferent de deznodământul acestui campionat, oficialii și jucătorii celor mai bune echipe din Liga a 4-a Bacău au demonstrat că spiritul de fair-play poate fi mai puternic decât orice rivalitate din teren.

Altfel, la meci au fost prezenți primarul Oneștiului, Nicolae Gnatiuc, primarul comunei Cașin, Daniel Soroiu, consilieri locali și oameni de afaceri din Onești, părintele protopop Ioan Bârgăoanu, fostul șef al Poliției Onești, Dumitru Neagu, etc.

De la Bacău au venit și circa 30 de suporteri ai lui Gauss, cam toți atâția tineri grupându-se, cu steaguri și vuvuzele, într-o mică galerie a Viitorului.

Unora dintre oficilialitățile prezente la meci (primarii Oneștiului și Cașinului, susținători financiari ai Viitorului, consilierul Gelu Panfil), le-au fost oferite din partea gazdelor tricouri personalizate, alb-verde, cu numele lor pe spate.

La meci a asistat și Vasile Padovei, cel mai bun marcator al Viitorului Curița în tur. Padovei urmează cursurile școlii de jandarmi din județul Suceava și momentan evoluează pentru o echipă de acolo, sub formă de împrumut.