Un grup numeros de fotbaliști amatori din Onești (peste 60 de persoane până la ora redactării acestui articol, dar numărul semnatarilor este în creștere) i-a adresat o scrisoare deschisă președintelui FRF, Răzvan Burleanu, aducându-i în vedere condițiile “execrabile” pe care le oferă astăzi terenul acoperit deținut de șeful de la Casa Fotbalului în orașul Nadiei, prin firma Lider Sport SRL. “Jucăm în condiții umilitoare, la temperaturi sub zero grade, doar pentru că în Onești nu există un alt teren acoperit.” Membrii familiei Burleanu sunt acuzați că “nu au efectuat nici măcar activitățile necesare pentru întreținerea periodică a gazonului sintetic, urmărindu-se meschin doar obținerea unui profit.

Semnatarii scrisorii – oameni din Onești de toate categoriile (ingineri, polițiști, medici, politicieni, procurori, oameni de afaceri, etc.) – susțin că de fiecare dată când au ridicat problema condițiilor dezastruoase pe care le au când joacă fotbal la terenul acoperit al familiei Burleanu, din Onești, tatăl președintelui FRF, Gică Burleanu, i-ar fi tratat cu dispreț.

Mai jos aveți textul integral al scrisorii adresată lui Răzvan Burleanu, cu mențiunea că sublinierile ne aparțin:

Scrisoare deschisă

Către,

Președintele Federației Române de Fotbal,

dl. Marian Răzvan Burleanu

Subsemnații, în calitate de clienți și beneficiari ai serviciilor prestate de SC LIDER SPORT SRL Bacău (CUI – 18453365, societate administrată de dumneavoastră), ne exprimăm în mod public nemulțumirea și vă rugăm să depuneți diligențe ori să luați măsurile pe care le considerați necesare, cât mai urgent posibil, pentru îmbunătățirea serviciilor oferite în cadrul complexului sportiv/ punctului de lucru pe care societatea îl deține în mun. Onești, str. Perchiului nr. 3, jud. Bacău.

De la data deschiderii acestui complex sportiv (2011) și până în prezent, calitatea serviciilor oferite a scăzut constant, devenind execrabile, din cauza lipsei de preocupare în ceea ce privește întreținerea bazei sportive.

Gazonul sintetic ce acoperă suprafața de joc s-a rupt în mai multe locuri deoarece, în timp, o parte dintre granulele de cauciuc care ar fi trebuit să-l protejeze s-au măcinat, restul fiind îndepărtate involuntar de către jucători pe parcursul nenumăratelor meciuri de fotbal disputate acolo. În prezent, aceste granule de cauciuc sunt insuficiente iar pe anumite porțiuni, inexistente.

În zilele ploioase, apa care curge de pe acoperișul complexului sportiv pătrunde prin câteva locuri și inundă zone considerabile din suprafața de joc, făcând ca acele porțiuni să devină periculoase sau impracticabile. Iarna, ce să mai vorbim… jucăm chiar și la temperaturi sub zero grade, din cauza lipsei oricărui sistem de climatizare.

În sală nu există suficientă lumină artificială întrucât sistemul de iluminat nu a fost întreținut corespunzător, nefiind înlocuite toate becurile arse din componența acestuia.

Toate acestea ne pun în pericol sănătatea și ne expun unui risc tot mai mare de accidentare, ori de câte ori jucăm un meci de fotbal în această sală.

Pentru a face sport, o parte din semnatarii acestei scrisori au închiriat terenul chiar și de 3-4 ori pe săptămână, în fiecare an, deși nu ni se punea la dispoziție niciun fel de echipament sportiv, nici măcar o minge. Nu avem un vestiar în care să ne schimbăm, nici măcar un cuier în care să ne atârnăm hainele deci, ironic vorbind, ce pretenții să avem la instalarea unei instalații de încălzire ori la înlocuirea suprafeței de joc?!!!

De la deschiderea bazei sportive am jucat și continuăm să jucăm în aceste condiții inacceptabile, care în prezent au devenit umilitoare, doar pentru faptul că în mun. Onești nu mai există un alt teren de fotbal acoperit.

Desigur că plătim pentru a juca fotbal, iar majoritatea dintre noi ar plăti și mai mult pentru a beneficia de condiții normale, decente, cum ar fi un gazon mai bun, un sistem de climatizare, un vestiar, etc., însă în lipsa unei concurențe reale, SC LIDER SPORT SRL (administrată de dumneavoastră prin intermediul unor membri ai familiei) nu a investit nimic de-a lungul timpului și nu a făcut nicio modernizare la această facilitate sportivă. Nu s-au efectuat nimic măcar activitățile necesare pentru întreținerea periodică a gazonului sintetic, printr-o simplă periere și dispersare uniformă a granulelor de cauciuc, urmărindu-se meschin doar obținerea unui profit.

De nenumărate ori, jucătorii i-au semnalat tatălui dvs. diferite aspecte și i-au cerut remedierea acestora pentru îmbunătățirea condițiilor oferite însă, am fost tratați cu indolență și o totală lipsă de respect, deși suntem clienții societății și, totodată, beneficiari ori consumatori (cum vreți să ne numiți) ai serviciilor pe care acesta le prestează.

Cu speranța că mesajul nostru a fost corect recepționat și nu veți tolera această situație, așteptăm îmbunătățirea serviciilor oferite de SC LIDER SPORT SRL, în cadrul bazei sportive din mun. Onești, str. Perchiului nr. 3, jud. Bacău.

Vă mulțumim.

Până la ora editării acestui articol, reporterii UNU pe Trotuș nu au reușit să-l contacteze pe președintele FRF.