Chiar dacă sunt încă în vacanță, elevii Școlii generale din comuna Luncani – Mărgineni, județul Bacău au venit cu bucurie la școală, miercuri, 8 ianuarie. Motivul este darul pe care echipa Direcției Generale Anticorupție (DGA) l-a făcut celor peste 150 de copii care frecventează biblioteca școlii.

“Pentru că investiția în educație reprezintă investiția în viitor, am considerat important să cultivăm gustul pentru lectură al tinerei generații și, printr-o colectă de fonduri, care a avut loc în luna decembrie, am achiziționat peste 100 de cărți adaptate categoriei de vârstă 8 – 14 ani, pentru a fi donate micii biblioteci școlare din comuna băcăuană.

Printre “cărțile copilăriei” selectate de noi se află literatură beletristică, precum “O călătorie spre centrul pământului”, de Jules Verne, “Un oraș numit perfect”, de Helen Duggan, “Micul prinț”, de Antoine de Saint-Exupery, cărți de povești, dar și de cultură generală, cum ar fi “Legendele animalelor”, publicată de Editura DPH,“Ceimaiimportanți oameni ai vremurilor noastre”, de Robertto Mottadelli și Gianni Morelli, dicționare de limbi străine sau teste de geografie și chiar “Povești cu polițiști. Ediție bilingvă”, sub semnătura lui Werner Farber și Michael Bayer. Toate acestea au fost completate de o serie superbă de povești, cugetări și legende, cărți de colecție publicate de Editura Prietenii Cărții, contribuția directă a echipei Serviciului Județean Anticorupție Bacău.

Campania, denumită simbolic “Prin educație creștem integritate”, are la bază specificul activităților de educație anticorupție ale unității noastre și necesitatea educării tinerei generații în spiritul integrității, prin dezvoltarea abilităților de selectarea informațiilor corecte și capacităților de adoptare a atitudinii responsabile în fața ilegalităților.O campanie cu caracter umanitar pentru că nouă ne pasă de educația copiilor noștri!”, se arată într-un comunicat al DGA Bacău.