(P)  

UPDATE – 13.28: „Pacientul a venit la noi vineri seară, a fost izolat, s-au luat toate măsurle necesare. Noi am stabilit că este posibil caz de covid-19, am luat legătura cu Comitetul pentru Situații de Urgență și conform indicațiilor l-am trimis la Onești la Centrul Covid”, a confirmat pentru zdbc.ro managerul spitalului din Moinești, Adrian Cotîrleț.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un bărbat de 69 de ani, din Moinești, este cel mai nou caz de coronavirus din județul Bacău. Bărbatul se află momentan la UPU Onești, urmând a fi transferat cel mai probabil la Iași.

Bărbatul s-a prezentat vineri la spitalul din Moinești, cu insuficiență respiratorie, în condițiile în care acesta are o boală pulmonară cronică.

De la Moinești a fost transferat la UPU Onești, unde ieri dimineață i-au fost recoltate probe pentru COVID-19, care au fost trimise la Iași, rezultatul pozitiv fiind confirmat aseară.

Pe de altă parte, starea de sănătate a infirmierei din cadrul UPU Onești, depistată pozitiv cu coronavirus și internată la secția Boli Infecțioase a spitalului din oraș, s-ar fi ameliorat simțitor.

Știre în curs de actualizare.