Florin Halagian s-a stins din viață, azi, la vârsta de 80 de ani. Halagian se retras din antrenorat în 2010, ultima oară activând la CS Mioveni. A antrenat în mai multe mandate la FC Argeș, Steaua, Dinamo sau Universitatea Craiova. Le-a mai pregătit pe FC Olt, Victoria București, Inter Sibiu, FCM Bacău, Progresul (FC Național) București, FC Brașov, Ceahlăul, Dacia Mioveni și Gloria Bistrița.

„Jucătorul pe care l-am iubit și căruia îi voi purta o stimă deosebită este Gicu Dobrin. Datorită lui am devenit un antrenor respectat, datorită lui eu și FC Argeș am fost campioni. A fost un jucător fenomen”, mărturisea Halagian într-un interviu pentru gsp.ro.

Florin Halagian deține recordul de meciuri ca antrenor principal în Liga 1, având nu mai puțin de 878 prezențe, la foarte mare distanță de al doilea cel mai longeviv tehnician din primul eșalon, Ilie Oana, cu 572 de partide.

În perioada în care a pregătit-o pe FCM Bacău, Halagian a trăit un episode amuzant, pe care și-l aducea aminte mereu cu plăcere. “Ajunsesem în Cupa UEFA Intertoto, iar sorții ne hărăziseră un adversar din Armenia, Ararat Erevan. Acolo ne-au primit ca pe ai lor! Mare sărbătoare! Nu înțelegeam nimic. Eram, totuși, adversari. Toată lumea era însă încântată că pe președintele clubului în chema Chivorchian, iar pe antrenor Halagian. Au crezut că suntem echipa comunității armene din România”, relatează zdbc.ro.