Preotul Marius Gabriel Bărăscu, de la Parohia Parava, a fost condus pe ultimul drum de mii de oameni, simpli credincioși, în după-amiaza zilei de duminică, 11 august, când începând cu ora 13.00, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, înconjurat de soborul preoților, a săvârșit slujba de înmormântare.

Preotul Marius Gabriel Bărăscu, de la Parohia Parava, județul Bacău, a murit miercuri spre joi noaptea, în urma rănilor suferite în accidentul de miercuri, 7 august, de pe E85. Ar fi împlinit 35 de ani chiar în noaptea în care s-a stins.

Preotul Bărăscu a lăsat în urmă o soţie şi patru copii, toţi cu vârste sub zece ani în urma accidentului provocat de un șofer de 61 de ani, aflat la volanul unui Duster, cu care a intrat pe contrasens, într-o încercare de depășire, notează observator.tv.

Peste 1.500 de inimi înlăcrimate și-au însoțit părintele drag pe drumul spre înviere, scrie site-ul oficial al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

„În data de 11 august 2019, mulțime de credincioși din Parohia Parava, Protopopiatul Sascut, a condus pe ultimul drum pământesc, cu nădejdea în dragostea milostivă a Mântuitorului Hristos, pe părintele Marius Gabriel Bărăscu, cel care le-a fost îndrumător spiritual timp de 5 ani, având în mijlocul lor pe Părintele Arhiepiscop Ioachim și un impresionant sobor de preoți.

Sfântul lăcaș de cult închinat Sfinților Arhagheli și curtea bisericii s-au dovedit a fi neîncăpătoare pentru mulțimea fiilor și fiicelor duhovnicești care au dorit să aducă un ultim omagiu celui care a fost părinte duhovnicesc pentru această comunitate. Alături de familia îndoliată, preoți din protopopiat, colegi de seminar și de facultate au înălțat rugăciuni pentru părintele Marius către preamilostivul Dumnezeu”,  scrie site-ul oficial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

(foto: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului)