Viitorul Curița va disputa miercuri, 14 august, pe stadionul CSM din Onești, al doilea meci oficial din acest sezon, deși campionatului județean nu a început încă. Echipa pregătită de Rareș Mihalache este angrenată însă în Cupa României, unde a ajuns în faza a doua, după succesul remarcabil cu FC Vaslui, 4-1, chiar pe terenul fostei echipe a lui Adrian Porumboiu.

Miercuri, în etapa a doua a Cupei României – faza națională, FC Viitorul o va înfrunta pe KSE Târgu Secuiesc (cu începere de la ora 17.30), un meci care pe care, la finalul căruia câștigătoarea va mai promova un tur și ar putea întâlni una dintre echipele de mare tradiție ale fotbalului românesc cum ar fi Rapid, Petrolul, “U” Cluj, Farul, UTA.

Rareș Mihalache, fostul căpitan al Viitorului Curița până la finalul sezonului trecut, a ales să facă o schimbare radicală după ce gruparea de lângă Onești a ratat pentru a treia oară la rând promovarea în Liga a 3-a. Ajuns la 29 de ani, Rareș a decis să se retragă din activitate, mai ales că urmează să-și întemeieze o familie. A venit însă propunerea lui Mihai Fudulache, de a prelua conducerea tehnică a “alb-verzilor”, pe care a acceptat-o.

Reporter: Cum este pe bancă, e mai greu sau mai ușor decât pe teren?

Rareș Mihalache: Este mult mai dificil, ai o mai mare responsabilitate. Pe teren mai ai 10 colegi care te ajută, aici deciziile trebuie să le iei în mare parte singur, fiindcă tu răspunzi de rezultate.

Cum decurge relația cu jucătorii, care până acum 2 luni îți erau colegi?

Este o relație de profesionalism în primul rând, și de respect și prietenie.

La Vaslui, la primul tău meci oficial ca antrenor principal, FC Viitorul a arătat foarte bine. Cum va fi miercuri?

Va fi mult mai greu, KSE Târgu Secuiesc este totuși o echipă de Liga a 3-a. Este evident că plecăm cu șansa a doua, dar noi abordăm fiecare joc la victorie. Iar în fotbal orice este posibil.

Lotul Viitorului a suferit transformări importante în această vară, au plecat jucători cu experiență cum ar fi Doboș, Belecciu. Pe ce contează Viitorul în acest sezon, care ar fi acum atuul echipei?

Unitatea de grup este atuul nostru numărul unu. Încercăm să creăm din nou atmosfera din anul în care am ajuns să jucăm barajul de promovare cu Sănătatea Darabani.

Realistic vorbind, care sunt șansele Viitorului în fața echipei covăsnene?

Nu ne facem mari speranțe, cum am mai spus ei vin dintr-un eșalon superior, pe când noi mizăm pe mulți jucători tineri și lipsiți de experiență. O calificare a Viitorului ar fi o uriașă realizare pentru noi!

Cât de mult crezi că va conta în economia jocului faptul că veți evolua acasă, în fața propriilor suporteri?

Suporterii noștri sunt fantastici, contăm pe sprijinul lor și o prezență numeroasă și poate reușim să-i răsplătim cu o calificare. Va fi foarte greu, mă repet, dar am încredere în băieți că vor da totul pe teren.