Declarația pe proprie răspundere oficială din 15 mai are 11 puncte, unele cunoscute din declarația veche, altele noi. Capcana însă există atunci când vrei să ieși din localitate, pentru că a fost scos un motiv care era esențial pentru cei care locuiesc mai izolați, scrie huff.ro.

Punctul care dădea posibilitatea de a vă aproviziona cu cele necesare a fost scos, iar dacă în localitatea în care vă aflați nu aveți de exemplu un magazin de bricolaj și trebuie să vă duceți în altă localitate, acest motiv poate atrage amenzi.

Evitarea amenzilor este posibilă dacă bifați pe declarație punctul 5 – îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate; eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi;. Care substituie punctul 2 de altă dată și vă ajută să nu fiți amendați, menționează sursa citată.

Îngrijirea sau administrarea unei proprietăți poate reprezenta și mersul la Dedeman de exemplu, pentru a cumpăra produse de bricolaj, sau la un hypermarket care nu se află în localitatea de domiciliu.

Declarația pe propria răspundere trebuie completată corect și modelul este aici.