Poliţiştii din Bacău au confiscat 46.920 de ţigarete de contrabandă, de la doi bărbaţi, unul de 48 de ani şi altul de 56 de ani, depistaţi în trafic.

La data de 26 august a.c., poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au oprit pentru control, pe D.N. 2, în localitatea Nicolae- Bălcescu, un bărbat de 48 de ani, care se deplasa cu un autoturism, însoţit de un bărbat de 56 de ani, ambii din judeţul Suceava.

În urma controlului, polițiștii au depistat în interior 46.920 de ţigarete, netimbrate şi fără documente de provenienţă.

Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău care au ridicat în vederea confiscării suma de 811 lei găsită asupra bărbaţilor.

Țigaretele, în valoare de 26.300 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar faţă de cei în cauză s-a dispus măsura controlului judiciar.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile, supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de ţigarete.

Sursa: IPJ Bacău