La două săptămâni de la momentul în care aprobau proiectul de hotărâre privind emiterea avizului Consiliului Local Onești pentru desfășurarea activităților de prestări servicii funerare de către firma DOR&MI Comercial SRL, aleșii oneșteni au revenit, azi, și au admis plângerea prealabilă formulată de firma concurentă din oraș. În traducere liberă, asta înseamnă cu firma DOR&MI Comercial SRL nu mai poate presta servicii funerare. Potrivit legii, hotărârea de astăzi poate fi atacată de DOR&MI Comercial SRL la instanța de contencios administrativ, care soluționează litigiile apărute între persoanele fizice sau juridice și autorități sau instituții ce exercită atribuțiuni de putere publică.    

Pe scurt, filmul acestui scandal ar fi următorul: în urmă cu două săptămâni, firma DOR&MI Comercial SRL (Angelo) primea avizul Consiliului Local. Imediat după aceea, firma concurentă din oraș, ALPIA SRL (Atropos), a depus o plângere prealabilă prin care s-a solicitat anularea hotărârii din data de 14 august. Ce a urmat? Documentele depuse la dosarul de avizare de către firma DOR&MI Comercial SRL au fost reanalizate, ocazie cu care s-a descoperit că acestea ar fi incomplete, nerespectând condițiile impuse de lege pentru prestarea de servicii funerare. Printre altele, firma DOR&MI Comercial nu ar fi făcut dovada constuiturii fondului de garantare și nu ar deține un spațiu de pregătire și îngrijiri mortuare, dotat în conformitate cu legislația în vigoare.

Discuțiile purtate în cadrul ședinței extraordinare de ieri, luni 27 august, au implicat mai multe persoane – au luat cuvântul consilierii Mihaela Bădic-Geaboc, Gelu Panfil, Elena Pașcu-Apăvăloaie, Alexandru Cristea și Gheorghe Ene și primarul Nicolae Gnatiuc – și pot fi urmărite în înregistrarea video alăturată, pe care ne-au pus-o la dispoziție colegii de la televiziunea locală – Acum TV Kit, de la minutul 15.30.

Trebuie precizat că la nivelul Primăriei Onești a fost declanșată o anchetă, Comisia de Disciplină urmând să stabilească ce funcționari din cadrul Serviciului Juridic care au întocmit primul raport de activitate, în baza căruia Consiliul Local Onești dăduse avizul pentru desfășurarea activităților  de prestări servicii funerare de către firma SC DOR&MI SRL.

 

Sursa foto: captură Acum TV Kit