Un bărbat din Bacău a fost arestat de polițiști, în baza unui mandat european emis pe numele său de Curtea Magistraților din Nottingham, fiind acuzat de sărvârșirea a patru infracțiuni de trafic de persoane.

Bărbatul și alți membri ai familiei sale au fost pus sub acuzare de Curtea din Nottingham după ce, în perioada octombrie – noiembrie 2017, aceștia au ținut în condiții inumane, într-o locuință din orașul britanic, timp de trei săptămâni, trei persoane care fuseseră racolate din județul Bacău cu promisiunea că vor fi angajate într-o fabrică de ciocolată din Anglia, notează desteptarea.ro.

În loc de locul de muncă promis, celor trei persoane li s-au luat cărțile de identitate și erau hrănite doar cu resturile de mâncare rămase de la familia bărbatului arestat. Cele trei persoane, care ulterior li s-a mai adăugat una, păcălită în același mod, au fost cazate în condiții insalubre, într-o locuință plină de gândaci și de purici, nu aveau voie să părăsească locația fără acceptul bărbatului arestat sau să ia legătura cu cineva de acasă, iar cei care încercau să fugă erau amenințați și bătuți. În schimb, erau puși să fure și să cerșească, iar dacă nu se conformau erau bătuți.

Bărbatul acuzat de sclavagism pe teritoriul Marii Britanii și arestat de polițiștii băcăuani va fi predat autorităților din Nottingham.