(P)  

După mai bine de două luni cât a stat închis din cauza pandemiei de coronavirus, Oborul săptămânal Onești, de la ieșirea din oraș spre Bacău, își va redeschide porțile sâmbătă, 23 mai.

Activitatea în cadrul Oborului săptămânal va fi reluată cu obligația respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19 atât de către comercianți, cât și de către consumatori.

Oborul săptămânal și-a restrâns foarte mult activitatea în ultima perioadă, după ce a fost interzis comerțul cu porcine și păsări, din cauza pestei porcine africane și a gripei aviare.

Totodată, o suprafață considerabilă a fost desprinsă din obor fiind amenajate o parcare pentru tiruri și câte un spațiu de depozitare pentru mașinile scoase la vânzare și cele abandonate pe domeniul public.

“Nu a mai rămas mare lucru din obor, iar lumea nu se mai înghesuie ca altădată. Mai suntem noi ăștia care vindem haine second-hand, se mai vând furaje și cam atât. Să vedem câți oameni o să mai vină la obor acum, s-a cam perimat ideea de a merge la târg de dimineață, cel puțin la Onești”, a comentat un comerciant.

De o săptămână, printr-o decizie a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, a fost posibilă reluarea activității în cadrul centrului comercial din strada Cașinului nr. 2 (modulele de lângă piața agroalimentară). (foto: imagine ilustrativă)