(P)  

Arhitectul-șef al Municipiului Onești, Dan Răzvan Lixandru, i-a oferit un drept la replică omului de afaceri Laurențiu Neghină, după ce acesta i-a cerut demisia acuzându-l de abuz de drept prin inducere în eroare, abuz de putere, minciună și incompetență (DETALII AICI).

Iată mai jos poziția oficială a arhitectului-șef, exprimată într-o postare pe Facebook (vezi print screen):

  1. Având in vedere prejudiciile grave ce sunt aduse dreptului meu la imagine, atât în planul vieții private cât și in plan profesional, de către domnul Neghina Laurențiu sau de către jurnaliștii / utilizatorii ce răspândesc acuze neprobate sau injurii, în spațiul public al Facebook sau al publicației UNUpeTrotus , îmi rezerv dreptul de a trage la răspundere persoanele fizice și juridice vinovate de încălcarea drepturilor mele constituționale .
    2. În privința legalității afacerilor imobiliare ale domnului Neghină Laurențiu, în cursul săptămânii viitoare voi formula un punct de vedere ilustrat cu fotografii și alte documente, pentru a demonstra că acest mod de actiune nu reprezintă un caz izolat ci o practică uzuală privind încălcarea legislației în construcții.
    3. Precizez că sunt membru al Ordinului arhitecților din Romania fără o singura abatere timp de peste 20 de ani, că NU am deținut o locuință de serviciu și potrivit legii salarizării unitare (aplicată tuturor arhitecților-șefi de municipii) încasez un venit lunar de aproximativ 7.300 lei , anterior acestei legi incasând un venit de aprox.5000 lei ( funcția de arhitect-șef de municipiu este echivalentă funcției de director) Îl invit pe domnul Neghina Laurențiu să urmeze cursurile unei universități de arhitectura la Stat timp de 6 ani, să termine perioada de stagiatură, și apoi să răspundă pentru toate documentele emise la Direcția urbanism pentru a aprecia valoarea unei diplome obținută cu sacrificii.
    4. În acest timp, voi analiza și oportunitatea de a formula sesizări de natură penală in cazul în care mă voi considera constrâns sau amenințat în exercitarea functiei publice.
    5. Invit pe pricine poate dovedi ca am primit măcar o sticla de apă drept mită sau avantaj necuvenit , sa faca public acest lucru, dar vă rog sa nu mai insinuați asemenea lucruri fără probe deoarece vă voi trage la raspundere in justiție. Cer scuze domnului Primar ing. Nicolae Gnatiuc și colegilor mei pentru eventualele prejudicii de imagine. (foto mare: imagine ilustrativă)

NOTĂ: editorii UNU pe Trotuș nu au intervenit deloc pe textul dlui Dan Răzvan Lixandru.