Poliţiştii au depistat şi identificat doi bărbaţi din comuna Plopana, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat. Unul dintre ei a fost reţinut pentru 24 de ore.

La data de 20 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Traian au depistat şi identificat doi bărbaţi, de 39 şi 61 de ani, ambii din comuna Plopana, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Astfel, în urma cercetărilor specifice efectuate de poliţişti s-a stabilit că, în noaptea de 11/12 mai a.c., cei doi bărbaţi ar fi sustras din locuinţa unei femei de 69 de ani, o butelie de aragaz, produse alimentare şi alcoolice, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.000 de lei.

Poliţiştii au recuperat o parte din prejudiciu ca urmare a unei percheziţii domiciliare efectuate. Bărbatul de 39 de ani a fost reţinut de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore şi urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor doi.

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracţiuni, poliţiştii băcăuani vă recomandă:

o Asiguraţi-vă zona de acces în curte şi în locuinţă cu sisteme de închidere solide și iluminat corespunzător;

o Dacă locuiți singur/ă, rugaţi o rudă sau un vecin de încredere să vă viziteze cât mai des şi să aibă sub supraveghere locuinţa dumneavoastră; pentru mai multă siguranţă, puteţi face acelaşi lucru pentru rudele/vecinii dumneavoastră. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)